• Days
 • Hours
 • Mins
 • Secs
 • Borderlines


  Borderlines: Euregion Poetry Slam is een meertalig internationaal poetry slam evenement waarbij voordragende dichters in wedstrijdvorm strijden om de titel van Euregionaal kampioen poetry slam en een plek in de halve finale van het NK Poetry Slam in Utrecht. Tijdens deze wedstrijd op verschillende locaties en in verschillende rondes krijgt elke dichter een aantal minuten om zo goed mogelijk voor te dragen. Tijdens deze wedstrijd moeten zij de jury en/of het publiek overtuigen van hun voordracht, dichtkunst en performance.


  Ons team


  Stichting PANDA is een multidisciplinair kunstenaarscollectief dat op eigen initiatief of in opdracht projecten bedenkt en uitvoert. De vaste kern van PANDA bestaat uit dichter Merlijn Huntjens (1991) en theatraal performer Nina Willems (1986). Merlijn deed mee aan een groot aantal poetryslams en stond in de finale van het NK in 2016 en 2017. Vanaf februari 2017 is hij de stadsdichter van gemeente Heerlen. Nina studeerde af als theatraal performer aan de Toneelacademie Maastricht, en ontving in 2014 samen met productieplek Via Zuid (Maastricht) een tweejarige Nieuwe Makerssubsidie van het Fonds Podiumkunsten. Ze maakt interdisciplinair werk dat ook buiten de traditionele theatersetting te zien is. Merlijn en Nina vinden elkaar in hun ambitie om sterke beelden te maken, nieuwe woorden uit te vinden en nieuwe, soms licht absurde vormen te zoeken voor hun werk.  Euregio Cultuur e.V.

  De Euregio Culture e.V. is een non-profit organisatie die zich inzet voor taal en grensoverschrijdende culturele uitwisseling in de Maas-Rijn regio. Het werd opgericht in 2013 en voert projecten vanuit eigen sponsoring van (Euregio Jeugd Literatuur Award, De Euregio leest NXT TXT).

  Chudoscnik Sunergia VoG

  De culturele vereniging Chudoscnik Sunergia VoG organiseert artistieke en culturele evenementen met de inzet van 70 gemotiveerde vrijwilligers en 19 professionele leden in noordoost België. Het doel van de vereniging is om het culturele leven op lokaal, regionaal en nationaal niveau te verrijken, bij voorkeur door niche-aanbod. Ze creëren ruimte voor hedendaagse kunst en cultuur en besteden daarbij aandacht aan grote verscheidenheid aan inhoud en kwaliteit.

  Merlijn Huntjens, Heerlen (°1991)

  Merlijn Huntjens is sinds 2006 actief als dichter en sinds 2010 als poetry slammer. Hij was finalist op het NK Poetry Slam in 2016 en 2017 en halve finalist in 2018. Sinds februari 2017 is hij stadsdichter van Heerlen voor de periode van twee jaar. Merlijn is de artistiek leider van en “het brein achter” Borderlines.

  Nina Willems, Heerlen (°1986)

  Nina Willems studeerde in 2011 af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien is ze als theatermaker actief in Limburg en als artistiek coach voor talentmakelaar Via Zuid in Heerlen. Ook werkt ze als docent theater/performance aan Hogeschool ZUYD. Nina Willems neemt alle financiële werkzaamheden voor Borderlines voor haar rekening, alsook de programmering van de performances tijdens Borderlines.

  Julia Herbergs, Heerlen (°1987)

  In 2012 rondde Julia Herbergs haar studie Media & Cultuur af aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte ze in Amsterdam als operationeel manager bij een bedrijf gespecialiseerd in audio- tours voor musea. Ze werkte daar onder meer samen met het Rijksmuseum en Stedelijk Museum. Sinds november 2016 is zij woonachtig in Heerlen en heeft zij zich gespecialiseerd in de productie en eventorganisatie in de culturele sector. Julia neemt de productie van Borderlines Heerlen op zich.

  Oscar Malinowski, Wermelskirchen (°1992)

  Oscar is sinds 2011 deel van de Duitse poetry slam scene. Hij trad als slammer op in Duitsland, België, Zwitserland en Liechtenstein. Daarnaast organiseerde hij zelf ook talloze slams; van kleine intieme optredens in het landelijke Halver tot een event met duizenden toeschouwers tijdens de populaire poetry slam aan de Universiteit van Aachen. Oscar neemt de productie en organisatie van Borderlines Aachen (mede) op zich.

  Oliver Vogt, Wiesbaden, (°1966)

  Oliver studeerde culturele en media studies in Frankfurt, werkte als docent en wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Trier en de RWTH Aken en behaalde zijn doctoraat aan de Universiteit van Keulen. Vervolgens raakte hij werkzaam in de regio Aken en betrokken bij de bevordering van grensoverschrijdende culturele uitwisseling in de Euregio Maas-Rijn. Sinds 2013 is hij Managing Director van de Euregio Cultuur e.V. Oliver maakt de vertalingen van alle documenten van Borderlines, ondersteunt in de organisatie van Borderlines Eupen en ondersteunt Merlijn met het artistiek verder ontwikkelen van de “Duitse” tak van Borderlines.

  Marc Cürtz, Eupen, (°1977)

  Marc Cürtz is sinds 2001 werkzaam voor Culturele Vereniging Chudoscnik Sunergia VoG Eupen. Daar is hij verantwoordelijk voor het programma op het gebied van muziek, cabaret en poetry slam. Marc ondersteunt in de organisatie van Borderlines Eupen.

  Hall of fame

  Deelnemers van de afgelopen Borderlines Poetry slams


  READY TO JOIN THE POETRY SLAM?

  Registration form

  Fill in the form to take place in the Borderlines Poetry Slam
  • Drop files here or
   Accepted file types: jpg, gif, png.

  © 2021 Copyright Borderlines: Euregion Poetry Slam. Powered by Visia Media.